جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندروید با چند ترفند فوق‌العاده

جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندروید با چند ترفند فوق‌العاده
اگر از مشکل زود خالی شدن شارژ باتری موبایل اندرویدی خود رنج می‌برید، این مطلب اختصاصی را از دست ندهید،

اگر از مشکل زود خالی شدن شارژ باتری موبایل اندرویدی خود رنج می‌برید، این مطلب اختصاصی را از دست ندهید، چون با استفاده از ترفند های خاصی می‌توان از بروز این مشکل در گوشی های اندرویدی جلوگیری کرد . در این مقاله به معرفی چند مورد از بهترین ترفند ها برای جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی اندروید می‌پردازیم. بنابراین با داتیس مارت همراه باشید.

خالی شدن شارژ گوشی اندروید : مقدمه

اگر به خاطر داشته باشید چندی پیش در مقاله “بهترین روش های کاهش مصرف شارژ باتری آیفون” به روش هایی اشاره کردیم که با استفاده از آن ها می‌توانستید تا حد زیادی از زود خالی شدن شارژ باتری آیفون های اپل جلوگیری به عمل آورید. اما تنظیمات و گزینه هایی که در گوشی های اندرویدی ارائه شده‌اند نسبت به آیفون های اپل و سیستم عامل iOS متفاوت است، بنابراین اغلب ترفند هایی که در آن مقاله به آن ها اشاره شد در گوشی های اندرویدی قابل استفاده نیستند. به همین جهت حالا و در این مقاله اختصاصی می‌خواهیم در مورد روش های جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی اندرویدی صحبت کنیم و در این راستا موثرترین و بهترین ترفند های موجود برای برایتان شرح دهیم.

“لازم به ذکر است که مهم ترین و اولین کاری که برای جلوگیری از زود خالی شدن شارژ گوشی و بالابردن مدت زمان روشن بودن گوشی موبایل باید رعایت شود این است که از شارژر اصل و اورجینال و  کابل شارژر های با کیفیت استفاده شود تا هم سبب افزایش عمر باتری موبایل  و همچنین سبب تقویت باتری و جلوگیری از تخلیه سریع شارژ شود و از تعویض زود هنگام باتری موبایل جلوگیری شود. در این صورت می توان بازدهی بالایی از شارژ کردن موبایل گرفت و مدت زمان روشن بودن و کارایی گوشی را بالا برد.”

در صورتی که به دنبال خرید شارژر گوشی موبایل هستید می توانید از فروشگاه لوازم جانبی موبایل داتیس مارت و یا از طریق لینک زیر انواع شارژر گوشی موبایل را مشاهده و اقدام به خرید نمایید.

خرید شارژر گوشی

خیلی از افراد به دنبال اپلیکیشن یا برنامه جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی هستند اما متاسفانه چنین اپلیکیشنی وجود ندارد ولی در ادامه ترفند هایی را برایتان شرح می دهیم که با رعایت آنها نیز می توانید به سوال “چگونه از خالی شدن باتری گوشی جلوگیری کنیم؟” پاسخ دهید.بنابراین اگر شارژ باتری گوشی اندرویدی شما زود به زود خالی می‌شود تا انتهای این مطلب با داتیس مارت همراه باشید.

ترفند اول: تنظیمات سرویس لوکیشن

سرویس لوکیشن مربوط به ردیابی موقعیت مکانی کاربر می‌شود و سرویسی است که اپلیکیشن های زیادی از آن استفاده می‌کنند. بعنوان مثال موقعیت مکانی شما در اپلیکیشن اسنپ با استفاده از این سرویس قابل ردیابی و تشخیص می‌شود یا امکان اشتراک گذاری لایو لوکیشن (Live Location) یا همان موقعیت مکان زنده در واتساپ به واسطه فعال بودن این سرویس قابل استفاده می‌شود. اما هر چقدر مقدار استفاده از سرویس لوکیشن بیشتر باشد و اپلیکیشن های بیشتری از آن استفاده کنند، شارژ بیشتری از باتری مصرف خواهد شد. بنابراین با غیر فعال کردن این قابلیت در مواقع غیر ضروری می‌توانید تا حد زیادی از زود خالی شدن شارژ گوشی اندروید جلوگیری به عمل آورید.

جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی با خاموش کردن مکان یاب

به منظور غیر فعال سازی این قابلیت کافیست از منوی تنظیمات سریع گزینه مربوط به قابلیت GPS یا Locations را غیر فعال کنید. از طریق منوی تنظیمات (Settings) گوشی های اندرویدی هم قادر به انجام این کار خواهید بود. اگر تمایل به غیر فعالسازی کامل این قابلیت ندارید می‌توانید به مسیر Settings > Security & Location > Location بروید و از لیست اپلیکیشن هایی که به این قابلیت دسترسی دارند، آن مواردی که ضروری نیستند را حذف کنید. بهینه سازی دسترسی به سرویس لوکیشن برای اپلیکیشن های گوناگون ممکن است با توجه به مدل گوشی شما به شیوه های دیگری هم امکانپذیر باشد. برای مثال با مراجعه به بخش App Permissions در گوشی های شیائومی و انتخاب هر برنامه می‌توانید دسترسی آن به سرویس لوکیشن را فعال یا غیر فعال کنید.

ترفند دوم: کاهش رزولوشن یا استفاده از حالت دارک (Dark Mode)

برخی از گوشی های اندرویدی این قابلیت را در اختیار کاربر قرار می‌دهند که رزولوشن صفحه نمایش را بنا به نیاز خود تغییر دهند. با کاهش رزولوشن صفحه نمایش می‌توانید کمک قابل ملاحظه‌ای به افزایش توان شارژدهی باتری داشته باشید اما متاسفانه این روش در تمام گوشی های اندرویدی قابل استفاده نیست. ترفند بعدی که می‌توانید از آن به عنوان یکی دیگر از موثرترین روش های جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندروید استفاده کنید مربوط به فعالسازی حالت دارک (Dark Mode) می‌شود. این روش در گوشی هایی که از نمایشگر OLED مثل سوپر آمولد (Super AMOLED) بهره می‌برند به شدت موثر واقع می‌شود چون ماهیت این نوع پنل های نمایشگر به گونه‌ای است که چراغ های LED آن ها برای نمایش رنگ مشکی کاملا خاموش باقی می‌مانند و هیچ مصرف انرژی ندارند. پس فعالسازی حالت دارک مد می‌توان به کاهش مصرف شارژ باتری کمک کند.

ترفند سوم: غیر فعال کردن موبایل دیتا، وای فای و اتصال خودکار به وای فای

تمام قابلیت های اتصالی که در گوشی شما فعال هستند از انرژی و شارژ باتری مصرف می‌کنند. حتی سیم کارت گوشی هم برای اینکه بتواند با اپراتور خدمات دهنده در تعامل قرار گیرد شارژ باتری مصرف خواهد کرد. در بین قابلیت های اتصال موبایل های اندرویدی دو قابلیت وای فای (Wi-Fi) و موبایل دیتا (Mobile Data) بیشتر از مابقی انرژی و شارژ مصرف می‌کنند، بنابراین فعال بودن بی‌‌‌مورد این دو قابلیت می‌تواند منجر به خالی شدن شارژ گوشی اندروید شود. بنابراین توصیه داریم تا حد امکان از روشن بودن قابلیت های مذکور در گوشی خود خودداری کنید و زمانی که واقعا به اینترنت نیاز ندارید، موبایل دیتا و وای فای گوشی را خاموش کنید. نکته بعدی این است که همیشه استفاده از وای فای را به موبایل دیتا ترجیح دهید چون میزان مصرف شارژ باتری در حالتی که موبایل دیتا فعال باشد به مراتب بیشتر از حالت وای فای خواهد بود. با در نظر گرفتن این موضوع هم می‌توانید به افزایش قدرت شارژدهی باتری موبایلتان کمک قابل ملاحظه‌ای داشته باشید.

ضمنا همیشه سعی کنید قابلیت هایی مثل قابلیت اتصال خودکار وای فای (Automatic Wi-Fi) را غیر فعال کنید و از اتصال خودکار گوشی به شبکه های وای فای خودداری نمایید. برای انجام این کار باید به مسیر Settings > Networks & Internet > Wi-Fi بروید و تیک گزینه Turn on Wi-Fi Automatically را در بخشی که با عنوان Wi-Fi Preferences مشخص شده بردارید. بدین ترتیب قابلیت اتصال خودکار به شبکه های وای فای در دسترس غیر فعال می‌شود و صرفه جویی بیشتری در مصرف شارژ باتری خواهید داشت.

ترفند چهارم: محدود کردن فعالیت برنامه ها در پس زمینه

جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی با بستن برنامه ها

تقریبا تمام اپلیکیشن هایی که در گوشی شما نصب شده‌اند قابلیت فعالیت در پس زمینه را دارند. فعالیت در پس زمینه سبب می‌شود تا اپلیکیشن علیرغم اینکه توسط کاربر اجرا نشده، در پس زمینه گوشی و سیستم عامل آن نیمه فعال باقی بماند و اطلاعات خود را به روز کند و در شرایط خاص قابلیت ارائه نوتیفیکیشن و غیره را داشته باشد. به عنوان مثال فعال بودن اپلیکیشن واتساپ در پس زمینه گوشی شما سبب می‌شود که به محض دریافت یک پیام جدید از طریق اپلیکیشن برایتان نوتیفیکیشن ارسال گردد. همین روال برای تمام اپلیکیشن هایی که روی گوشی شما نصب شده‌اند در پیش گرفته می‌شود و فعالیت هر کدام از این اپلیکیشن ها در پس زمینه موبایل منجر به مصرف شدن شارژ باتری خواهد شد.

بنابراین با محدود کردن فعالیت اپلیکیشن ها در پس زمینه گوشی می‌توانید از خالی شدن شارژ گوشی اندروید جلوگیری کنید. اما چطور باید فعالیت اپلیکیشن ها را در پس زمینه گوشی های اندرویدی محدود کرد. بدین منظور در نسخه های جدید سیستم عامل اندروید وارد مسیر Settings > Apps  شوید و پس از انتخاب برنامه مورد نظرتان گزینه Data Usage را انتخاب کرده و گزینه Background Data را برایش غیر فعال نمایید. این کار را برای تمام اپلیکیشن هایی که لزومی ندارد در پس زمینه موبایل فعال باشند تکرار کنید. اگر می‌خواهید کار را ساده تر کنید یا محدود کردن دسترسی برنامه ها در پس زمینه ها را در گوشی های قدیمی تر اندرویدی انجام دهید کافیست از اپلیکیشن Greenify کمک بگیرید. این برنامه امکان محدود کردن سریع فعالیت اپلیکیشن ها در پس زمینه را میسر می‌سازد.

روش پنجم: شناسایی و حذف اپلیکیشن های پرمصرف

برخی از اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب هستند ممکن است خیلی عملکرد بهینه‌ای نداشته باشند و در نتیجه شارژ باتری زیادی مصرف کنند. بنابراین شناسایی این برنامه و حذف آنها می‌تواند کمک زیادی برای جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندروید کند. اما چطور می‌توان در گوشی های اندرویدی مقدر مصرف شارژ باتری اپلیکیشن های مختلف را مشاهده و بررسی کرد؟ بدین منظور کافیست مسیر Settings > battery > Menu > Battery Usage را طی کنید. مشاهده خواهید کرد که لیستی از اپلیکیشن های نصب شده در دستگاهتان نمایان می‌شود و در کنار هر یک از آن ها مقدار مصرف شارژ باتری نمایش داده می‌شود. سعی کنید در این لیست اپلیکیشن های پرمصرف را شناسایی و در صورت امکان حذف کنید. دقت داشته باشید مصرف انرژی بیشتر توسط اپلیکیشن هایی که دائما از آن ها استفاده می‌کنید (مثلا اینستاگرام) امری طبیعی است اما اگر اپلیکیشنی که خیلی از آن استفاده نمی‌کنید مصرف شارژ بالایی دارد حتما آن را حذف کنید.

روش ششم: دستیار هوشمند را غیر فعال کنید

اغلب گوشی های اندرویدی امروزی از دستیار هوشمند گوگل با نام گوگل اسیستنت (Google Assistant) پشتیبانی می‌کنند. دستیار گوگل همیشه در حالت آماده باش قرار دارد تا در قبال بیان عباراتی مثل “Ok Google” واکنش نشان داده و فعال شود. آماده به کار بودن این دستیار هوشمند منجر به صرف شدن دائمی بخشی از شارژ باتری موبایلتان می‌شود. بنابراین اگر گوگل اسیستنت را غیرفعال کنید به کاهش مصرف شارژ باتری گوشی کمک خواهید کرد. غیر فعالسازی این دستیار به ویژه برای ما ایرانی ها که نمی‌توانیم به زبان فارسی آن را مورد استفاده قرار دهید یکی از بهترین روش های جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندروید و تقویت قدرت شارژدهی دستگاه محسوب می‌شود. برای غیر فعال کردن قابلیت Google Assistant کافیست به برنامه Google app بروید. تب More را انتخاب کنید. گزینه Settings را لمس نمایید و در بخش Google Assistant دوباره گزینه Settings را انتخاب کنید تا منوی تنظیمات اختصاصی گوگل اسیستنت نمایان شود. وارد تب Assistant شوید و اسلایدر کنار گزینه Google Assistant را غیر فعال نمایید.

روش هفتم: غیر فعال کردن همگام سازی داده ها

خیلی از اپلیکیشن ها و حتی اکانت هایی که در گوشی اندرویدی شما فعال هستند در حالت پیش فرض تمام اطلاعات خود را مابین پلتفرم های گوناگون سینک یا همگام می‌کنند. به عنوان مثال اگر اکانت گوگل شما در یک کامپیوتر و گوشی فعال باشد، اطلاعات مابین این اکانت در دو دستگاه همگام سازی خواهد شد و این امر در آن واحد و به طور دائم انجام می‌گیرد. همین روال برای اکانت برخی اپلیکیشن ها از قبیل تلگرام، واتساپ و غیره هم انجام می‌شود. این همگام سازی خودکار منجر خواهد شد که ناهماهنگی مابین اطلاعات اکانت و اپلیکیشن در دستگاه های مختلف ایجاد نشود، اما از سمت دیگر منجر می‌شود که بخش قابل ملاحظه‌ای از شارژ باتری دائما در حال مصرف باشد.

بنابراین با غیر فعال کردن قابلیت همگام سازی خودکار اطلاعات اکانت های فعال در گوشی خود می‌توانید از خالی شدن شارژ گوشی اندروید جلوگیری نمایید. زمانی که قابلیت همگام سازی خودکار اطلاعات در گوشی را غیر فعال نمایید، برای همگام سازی اطلاعات ملزم به انجام روش دستی خواهید بود. به منظور غیر فعالسازی قابلیت مذکور کافیست مسیر Settings > Accounts  را طی کنید و گزینه Automatically Sync Accounts را غیر فعال نمایید. اگر هر زمان تمایل داشتید اطلاعات اکانت یا اپلیکیشن خاصی در گوشی با پلتفرم های دیگر سینک شود کافیست از همین منو آیکون مربوط به آن سرویس را انتخاب کرده و گزینه Sync Now را لمس نمایید.

روش هشتم: استفاده به موقع از حالت پرواز

استفاده صحیح و به موقع از قابلیت یا همان حالت پرواز در گوشی های اندرویدی می‌تواند به شدت در جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی موثر باشد، اما چطور؟ در شرایطی که برقراری ارتباط مابین سیم کارت و اپراتور سرویس دهنده سیم کارت به سختی انجام گیرد و اصطلاحا آنتن دهی گوشی ضعیف باشد، دستگاه دائما در تلاش است تا اتصال پایداری را برقرار سازد و به همین دلیل مصرف شارژ باتری آن چند برابر می‌شود. در اینگونه مواقع فعال کردن و استفاده از حالت پرواز می‌تواند به شدت در کاهش مصرف شارژ باتری موبایل موثر واقع شود. بنابراین در موقعیت های خاص مثل زمان هایی که به خارج شهر سفر می‌کنید و در مناطقی هستید که آنتن دهی سیم کارت ضعیف است، حتما حالت پرواز موبایل خود را فعال کنید. بدین ترتیب از هدر رفتن شارژ باتری جلوگیری خواهید کرد.

روش نهم: کاهش نور صفحه نمایش

یکی دیگر از بهترین روش هایی که می‌توانید از آن برای کاهش مصرف شارژ باتری موبایل خود استفاده کنید مربوط به کاهش نور صفحه نمایش گوشی می‌شود که اصطلاحا به آن Brightness می‌گوییم. پنل نمایشگر گوشی های موبایل از چراغ های LED کوچکی تشکیل شده که هر کدام با روشن شدن منجر به ایجاد یک الگوی تصویری می‌شوند. هرچقدر نور صفحه نمایش بیشتر باشد، شدت نور تک تک چراغ های مذکور بیشتر می‌شود و تک تک آن ها مصرف انرژی بیشتری خواهند داشت. در نتیجه با افزایش شدت روشنایی نمایشگر گوشی شاهد افزایش مصرف شارژ باتری هم خواهیم بود. بنابراین اگر در پی جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندرویدی یا حتی آیفونتان هستید، کاهش نور صفحه نمایش یکی از بهترین گزینه هاست. برای کاهش نور صفحه نمایش گوشی های اندرویدی کافیست منوی تنظیمات سریع گوشی را از بالای صفحه به سمت پایین بکشید و اسلایدر مربوط به تنظیم شدت نور نمایشگر را در حالت کم قرار دهید.

روش نهم: غیر فعالسازی انیمیشن ها

در رابط کاربری و بستر نرم افزاری گوشی های اندرویدی جلوه های بصری بکار رفته که شاید شما در حالت عادی متوجه آنها نشوید. بعنوان مثال وقتی یک برنامه اجرا می‌شود یا به بخش Recent Apps می‌روید و از یک برنامه به برنامه دیگر جهش پیدا می‌کنید یا حتی بخشی مثل Settings را اجرا می‌کنید، تصویر با جلوه بصری خاصی تغییر می‌یابد. این جلوه های بصری تجربه کاربری بهتری را برای شما به ارمغان می‌آورند اما منجر به مصرف شدن شارژ باتری می‌شوند. بنابراین غیر فعال کردن آن ها می‌تواند یکی از روش های موثر جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی اندرویدی باشد. اما برای غیر فعال کردن این انیمیشن ها باید از منوی Developer Options استفاده که در حالت عادی پنهان است.

برای فعال کردن منوی مذکور وارد مسیر Settings> About شوید و روی گزینه Build Number هفت مرتبه ضربه لمسی پشت سر هم بزنید تا پیغامی برایتان نمایان شود. بدین ترتیب گزینه Developer Options در منوی Settings گوشی شما نمایان خواهد شد. پس وارد این بخش شوید و به دنبال قسمتی که با عنوان Animations یا Animations Scale مشخص شده بگردید. در این قسمت امکان غیر فعالسازی انیمیشن ها و جلوه های بصری گوشی با انتخاب حالت Animation Off را خواهید داشت. انجام این کار شاید سبب شود که رابط گوشی شما دیگر زیبایی قبل را نداشته باشد و بستر نرم افزاری آن سرد و بی‌روح به نظر برسد اما این روش به نگهداری بیشتر شارژ باتری کمک قابل ملاحظه‌ای می‌کند.

روش دهم: خاموش کردن صفحه نمایش

صفحه نمایش گوشی ها اصلی ترین قطعه سخت افزاری است که در آن ها منجر به مصرف شدن شارژ باتری می‌شود. بنابراین هرچقدر صفحه نمایش گوشی بیشتر روشن باشد، شارژ بیشتری هم از باتری مصرف می‌شود. پس کاهش زمان روشن بودن صفحه نمایش گوشی می‌تواند یکی از بهترین روش های موجود برای کم کردن مصرف شارژ باتری به شمار آید. اما چطور می‌توان از روشن ماندن صفحه نمایش گوشی جلوگیری کرد؟ بدین منظور ابتدا تنظیمات مربوط به تاخیر خاموش شدن نمایشگر گوشی را بهینه نمایید. برای انجام این کار به مسیر Settings > Display بروید و گزینه Screen Timeout را انتخاب کرده و روی حالت 15 یا 30 ثانیه قرار دهید. بدین ترتیب هر زمان که 15 یا 30 ثانیه گوشی شما بدون استفاده رها شود، نمایشگر آن به صورت خودکار خاموش می‌شود.

اما راه حل بهتر و موثرتری هم در این راستا وجود دارد. این راه حل مربوط به خاموش کردن دستی صفحه نمایش گوشی بعد از هر بار استفاده از آن می‌شود. اگر هر بار که از گوشی خود استفاده لازم را به عمل آوردید و خواستید که آن را در گوشه‌ای رها سازید، دکمه پاور را بفشارید و صفحه نمایش دستگاه را خاموش کنید، مقدار مصرف شارژ باتری نسبت به حالتی که گوشی را بدون استفاده رها سازید و منتظر خاموش شدن خودکار صفحه نمایش باشید به طرز قابل ملاحظه‌ای کمتر می‌شود. بنابراین با در نظر گرفتن این ترفند هم می‌توانید به جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی بپردازید.

ترفند یازدهم: کاهش تعداد ویجت ها

آخرین راه حلی که آن را به عنوان ترفندی برای جلوگیری از خالی شدن زود به زود شارژ باتری گوشی شما معرفی می‌کنیم مربوط به کاهش تعداد ویجت ها می‌شود. سیستم عامل اندروید این قابلیت را دارد که کاربر ویجت هایی را بر روی اسکرین هایش قرار دهد و این ویجت ها بر زیبایی رابط گوشی می‌افزایند و گاها می‌توانند اطلاعات خوبی را خیلی سریع و بدون نیاز به اجرای برنامه در اختیارتان قرار دهند. اما متاسفانه هر ویجت فعال منجر به مصرف شدن بخشی از شارژ باتری می‌شود. بنابراین با کاهش ویجت ها از مصرف شدن بیش از اندازه شارژ باتری جلوگیری کنید.

جمع‌بندی

صد در صد خاموش شدن گوشی موبایل در دنیای امروز برای کاربران معضل بزرگی است. البته شما می توانید با پاوربانک، گوشی موبایل خود را همیشه روشن نگه دارید و نگران خاموش شدن و خالی شدن شارژ باتری گوشی موبایل خود نباشید.
داتیس مارت انواع پاوربانک اصلی و با کیفیت را در اختیار کاربران عزیز قرار داده است.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد