پنج دلیل برای اینکه من هرگز به هدفون‌های سیمی برنمی‌گردم

پنج دلیل برای اینکه من هرگز به هدفون‌های سیمی برنمی‌گردم

این روزها هدفون‌های بی‌سیم (ایرپادها) از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شده‌اند اما با اینحال، هستند کسانیکه هنوز هم با این هدفون‌های بی‌سیم مخالف‌اند. آنها معتقدند که نیاز به شارژ مداوم هدفون‌های بی‌سیم یا احتمال گم شدن آنها از جمله محدودیت‌ها و مشکلات این سیستم‌ها هستند. همچنین معتقدند که از نظر دوام هم، هدفون‌های سیمی در قیاس با هدفون‌های بی‌سیم سرآمدتر هستند. اگر شما هم با این گروه هم عقیده‌اید، ذیلاً پنج دلیل قانع‌کننده ارائه خواهد شد که ممکن است شما را از مخالفت با پذیرش هدفون‌های بی‌سیم بازدارد.

 

1. هدفون‌های بی سیم فوق‌العاده راحت هستند

وقتی هدندزفری های بی‌سیم من خراب شدند، بلافاصله یک جفت جدید سفارش دادم. اما تا رسیدن ایربادهای جدید، ناچار شدم تا از هدفون‌های سیمی قدیمی خودم استفاده کنم. اگرچه کیفیت صدا عالی بود، اما کابل هدفون‌ها بقدری آزاردهنده بودند که ترجیح می‌دادم کمتر از هدفون استفاده کنم. سیم‌های هدفون‌ها در طول تمرینات ورزشی‌ام بطور وحشتناکی ایجاد مزاحمت می‌کردند. بعضاً مجبور می‌شدم تا آنها را از زیر لباسم عبور دهم تا به دست و پا گیر نکنند. هنگام انجام کارهای خانه از قبیل شستن ظروف یا نظافت و ... هم این سیم‌ها واقعاً آزار دهنده بود. وقتی هندزفری های بی‌سیم قبلی‌ام را با این هندزفری با سیم مقایسه می‌کردم، واقعاً به ارزش آنها بیشتر پی می‌بردم. آنها را چقدر راحت از باکس بیرون آورده و به محض اینکه در گوشم قرار می‌دادم، به طور خودکار به گوشی‌ام وصل می‌شدند. هیچ سیم مزاحم گره خورده‌ای وجود نداشت و با خیال راحت از تلفن ام می‌توانستم دور باشم و به کارهای روزانه ام برسم.

شکی نیست که هدفون‌های بی‌سیم نیازمند شارژ کردن هستند، اما این مساله در مورد انواع لوازم جانبی موبایل و دستگاه‌های دیجیتال پورتابل (مثلاً گوشی تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و ...) هم مصداق دارد. بعلاوه، باتری اغلب هدفون‌های بی‌سیم بیش از ۲۰ ساعت دوام می‌آورد و شما در طول یک هفته ممکن است 1 یا 2 بار مجبور به شارژ کردن آنها شوید.

 

2. کیفیت صدای هندزفری های بلوتوث قابل قبول است

در گذشته، هندزفری های بلوتوث دارای برخی اشکالات ذاتی بودند که عملکرد صدای آنها را کاهش می‌داد. مواردی از قبیل پهنای باند محدود (داده‌ها به شدت فشرده بودند)، تأخیر در ارسال داده که عملاً بازی‌های موبایلی را غیرممکن می‌ساخت و نهایتاً مشکلات مرتبط با سازگاری کدک (Codec)، برخی از این موارد بودند. این در حالی بود که هدفون‌های سیمی هیچیک از این مشکلات را نداشتند یعنی؛ هیچ تاخیر قابل حسی وجود نداشت، محدودیتی در پهنای باند نداشتند، و حتی می توانستیم از فرمت‌های صوتی بدون ضرری چون FLAC و WAV بهره‌مند شویم.

اما، فناوری بلوتوث طی سالیان اخیر به طور قابل توجهی توسعه یافته است و ما اکنون کدک‌های صوتی بهتر، تأخیرهای بسیار کمتر و افت سیگنال ناچیزی داریم. امروزه، کیفیت صدای اکثر هدفون‌های بی‌سیم بسیار خوب شده و در مواردی کیفیت صوتی آنها حتی از هدفون‌های سیمی نیز بالاتر می‌باشد. تنها نکته‌ای که در این میان وجود دارد اینکه با وجود مشابهت کیفی تقریباً یکسان بین هدفون‌های بی‌سیم و سیمی، قیمت هدفون‌های سیمی حدود 70 درصد ارزانتر از ایرپادها است.

 

3. با هندزفری های بی سیم امکانات بیشتری دریافت می‌کنید

هندزفری های سیمی به ندرت دارای عملکردهای فانتزی هستند. در بهترین حالت، ممکن است کابل‌های جداشونده و یک میکروفون درون خطی با دکمه‌های ردیابی آهنگ و صدا روی کابل در اختیار داشته باشید. در ساخت آنها، هدف اصلی بر تولید کیفی و ارزان قیمت متمرکز شده است. بنابراین، هندزفریهای سیمی از ویژگی‌هایی مانند حذف نویز فعال (ANC) بهره‌مند نیستند در صورتیکه ایرپادها این امکانات را ارائه می‌دهند. فناوری‌های صوتی پیشرفته اغلب فقط در هندزفری های بی‌سیم طراحی و ارائه می‌شوند. مثلاً، تولید صدای شفاف، یکی از این فناوری‌هاست که به شما امکان می‌دهد با استفاده از میکروفون، محیط بیرونی خود را بسیار شفاف‌تر بشنوید. هندزفری های بی‌سیم همچنین دارای مجموعه‌ای از کنترل‌های داخلی هستند که به شما امکان می‌دهند میزان صدا را تنظیم کنید، آهنگ‌ها را رد کنید، پخش یا مکث کنید و نیز دستیار صوتی (Siri) دلخواهتان را راه‌اندازی کنید.

 

4. هندزفری های بی‌سیمِ ارزان قیمت، بهتر از چیزی هستند که تصور می‌کنید

امروزه شما می‌توانید انبوهی از هدفون‌های بی‌سیم زیر 20 دلار پیدا کنید که نسبت به قیمت‌شان، کیفیت بسیار خوبی دارند. شاید بزرگترین تفاوت هدفون‌های بی‌سیم گران قیمت و ارزان قیمت، مربوط به ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند ANC و یکی دو مورد جزئی دیگر باشد. برخی از هدفون‌های ارزان قیمت حتی دارای دستیارهای صوتی یا دکمه‌ای فعال بوده و تقریباً همه آنها دارای نوعی کنترل داخلی هم هستند.

به جهت ظاهری نیز، برخی از هدفون‌های بی‌سیمِ ارزان قیمت، کیفیت ساخت قابل توجهی دارند بطوریکه تمایز بین یک جفت 500 هزار تومانی و یک جفت 900 هزار تومانی واقعاً سخت است. در ساخت آنها از پلاستیک با کیفیت و مطلوب استفاده شده، در کیف شارژهای فانتزی عرضه می‌شوند و حتی در برابر گرد و غبار و آب هم بسیار مقاوم هستند.

 

5. هندزفری های سیمی هم مستعد سایش و پارگی هستند

گفته می‌شود که هدفون‌های بی‌سیم دوام زیادی ندارند. باتری‌ آنها حداکثر چند سال دوام می‌آورد و پس از آن فقط 20 تا 30 دقیقه می‌توان به یک فایل صوتی گوش داد. ضمناً باتری آنها غیرقابل تعمیر بوده و برای محیط زیست هم بسیار مضر هستند.

باید بگوئیم که چنین مشکلاتی در مورد هدفون‌های سیمی هم وجود دارند؛ سیم‌های این هدفون‌ها خیلی زود خراب می‌شوند. دائم به هم می‌پیچند، کشیده می‌شوند و ... نهایتاً هدفون‌های سیمی خراب شده هم در محیط زیست مدفون شده و آسیب‌زا می‌شوند. بنابراین، ملاحظه می‌کنید که از نظر دوام، هر دو گروه هدفون‌ها دارای عمر یکسانی هستند و در نتیجه، نمی‌توان پذیرفت که هدفون‌های بی‌سیم زودتر خراب می‌شوند.

جمع بندی

بر هیچکس پوشیده نیست که انواع مدل ایرپاد بطور فاحشی راحت هستند. این واقعیت که می‌توانید از گوشی خود دور شوید و مجبور نیستید با کابل‌های درهم‌تنیده کلافه شوید، به تنهایی دلیل قانع کننده‌ای است که باید دور هندزفری های سیمی خط بکشید. اما از سوی دیگر، هندزفری های سیمی هنوز جایگاه خود را در جهان دارند. آنها کیفیت صوتی بسیار عالی با قیمت‌هایی ارزان را ارائه می‌دهند. پس، با توجه به تنوع سلیقه‌ها و نیازهای متفاوت مصرف کنندگان، بنظر می‌رسد دلیلی وجود نداشته باشد که نتوانید هر دو نوع را برای سناریوهای مختلف داشته باشید.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد