آیا حالت هواپیما شارژ را افزایش می دهد؟ رد کردن افسانه های رایج باتری

آیا حالت هواپیما شارژ را افزایش می دهد؟ رد کردن افسانه های رایج باتری
آیا گوشی در حالت هواپیما سریع شارژ می شود؟ اگر گوشی را شب تا صبح به شارژ بزنیم، باتری خراب می شود؟ این ها سوال هایی که در مقاله به آن ها جواب داده ایم.

به احتمال زیاد شما هم بارها شنیده‌اید که با فعال کردن حالت هواپیما می‌توانید سرعت شارژ گوشی را افزایش دهید. اما آیا این حرف درست است؟ در مورد سایر احتمالات چطور؟ به طور مثال اکثر مراکز فروش عمده شارژر موبایل بر این باورند که شارژ کردن گوشی در طول شب می‌تواند به باتری آسیب بزند. آیا این حرف‌ها درست هستند یا فقط تصورات غلطی است که مردم در مورد باتری‌ها دارند؟ در این نوشته قصد داریم برخی از این ادعاها مثل افزایش سرعت شارژ در حالت هواپیما، شارژ گوشی در طول شب و موارد دیگر را بررسی کنیم تا اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید.

ادعا: شارژ کردن گوشی در حالت هواپیما سرعت شارژ را افزایش می‌دهد

گوشی‌های هوشمند به طور مداوم در حال جستجوی شبکه‌های تلفن همراه و Wi-Fi هستند و برای حفظ این اتصالات، گوشی به مقدار قابل توجهی باتری مصرف می‌کند. اگرچه مصرف انرژی در این حالت نسبت به زمانی که گوشی خود را برای کارهایی مثل تماشای ویدیو استفاده می‌کنید، کمتر است، اما هنوز هم به اندازه‌ای است که می‌تواند زمان شارژ شدن دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد. در حالت کلی، بیشتر گوشی‌ها حدود 18 درصد از باتری خود را برای حفظ ارتباطات و شبکه‌های تلفن همراه مصرف می‌کنند؛ در حالی که در حالت هواپیما، مصرف باتری فقط 1.1 درصد است.

نکته مهم دیگر این است که بیشتر اپلیکیشن‌ها درخواست مجوز GPS می‌کنند تا به موقعیت مکانی دسترسی داشته باشند؛ این بدین معنی است که چه از اپلیکیشن استفاده کنید یا نکنید، ممکن است اپلیکیشن به طور مداوم موقعیت مکانی را ردیابی کند؛ بنابراین زمانی که حالت هواپیما را فعال می‌کنید، مصرف باتری کمتر می‌شود.

هنگامی که حالت هواپیما را فعال می‌کنید، گوشی شما دیگر نیازی به مصرف انرژی برای جستجوی شبکه‌ها یا روشن نگه داشتن GPS ندارد؛ به همین دلیل اگر در حالت هواپیما گوشی را به شارژ متصل ‌کنید، شارژ ورودی صرف شارژ باتری می‌شود و سرعت آن افزایش پیدا می‌کند.

با این حال، تفاوت چشمگیری در زمان شارژ گوشی خود با یا بدون حالت هواپیما نخواهید دید؛ اینکه در این حالت چقدر زمان شارژ شدن فرق می‌کند، بستگی به وضعیت باتری گوشی دارد.

در آزمایش گوشی Poco X6 Pro با شارژر 67 واتی، با غیرفعال بودن حالت هواپیما، 50 دقیقه طول کشید تا گوشی از 0 به 100 درصد برسد؛ اما با فعال بودن حالت هواپیما، گوشی در مدت زمان 46 دقیقه به شارژ کامل رسید. تفاوتی که تجربه کردیم فقط 4 دقیقه بود؛ اما ممکن است با توجه به گوشی و توان شارژ، این عدد متغیر باشد.

ادعا: شارژ کردن گوشی در طول شب باعث آسیب به باتری می‌شود

برای اینکه بدانیم آیا شارژ کردن گوشی در طول شب می‌تواند به باتری آسیب بزند یا نه، لازم است بدانیم باتری گوشی‌های هوشمند چطور شارژ می‌شود. وقتی گوشی را به شارژ متصل می‌کنید، به طور خودکار پس از رسیدن به 100 درصد، شارژ متوقف شده و جریان برق به باتری انتقال پیدا نمی‌کند. با این حال، حتی اگر از گوشی استفاده نکنید، شارژ آن به تدریج کاهش می‌یابد و وقتی به 99 درصد رسید، دوباره به طور خودکار شروع به شارژ می‌کند تا به 100 درصد برسد. این چرخه تا زمانی که گوشی را از شارژر جدا نکنید، ادامه پیدا می‌کند.

نکته دیگر این است که بیشتر گوشی‌های مدرن دارای ویژگی‌های پیشرفته‌ای برای محافظت از باتری هستند. مثلا گوشی‌های آیفون با IOS 13 یا نسخه‌های جدید، قابلیتی به نام Optimized Battery Chargigng دارند؛ این ویژگی عادات خواب شما را یاد می‌گیرد و زمانی که آیفون را در شب به شارژ متصل می‌کند، دستگاه تا 80 درصد شارژ می‌شود و باقی مانده آن درست قبل از زمانی که شما از خواب بیدار شوید، انجام می‌گیرد.

گوشی‌های اندروید نیز دارای ویژگی مشابهی هستند؛ مانند ویژگی Adaptive Charging در گوشی‌های Pixel یا Optimized Charging در گوشی‌های One Plus.

با فعال کردن ویژگی‌های محافظتی، احتمال آسیب به باتری در صورت شارژ شبانه کم می‌شود؛ با این حال، باید بدانید که باتری گوشی‌ها به مرور زمان دچار افت کیفیت می‌شود و هیچ قابلیتی نمی‌تواند به طور کامل آن را متوقف کند. اگر چه کاهش کیفیت به آرامی اتفاق می‌افتد، اما افزایش تعداد چرخه‌های شارژ می‌تواند سرعت روند را افزایش دهد. به طور مثال، زمانی که پنکه را به طور مکرر روشن و خاموش می‌کند، در ابتدا مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما در طول زمان باعث خرابی موتور خواهد شد.

به طور خلاصه، شارژ کردن گوشی در طول شب می‌تواند عمر باتری را کوتاه کند؛ اما این تاثیر به سرعت اتفاق نمی‌افتد. اگر به طور منظم گوشی خود را در شب شارژ می‌کنید، حتما ویژگی‌های محافظت از باتری را فعال کنید تا آسیب‌ها به حداقل برسد.

ادعا: بستن برنامه‌های پس زمینه باعث صرفه جویی در مصرف باتری می‌شود

گوشی‌های هوشمند، چه آیفون و چه اندروید این قابلیت را دارند که به طور خودکار برنامه‌های باز در پس زمینه را به حالت تعلیق در می‌آورند؛ در این حالت برنامه‌ها باتری مصرف نمی‌کنند. اگر چه این موضوع عجیب است، اما بستن و باز کردن مجدد این برنامه‌ها، نسبت به رها کردن آن‌ها در حالت تعلیق، باتری بیشتری مصرف می‌کند. دلیل آن این است که هنگام باز کردن مجدد برنامه، گوشی به انرژی بیشتری برای بارگذاری مجدد داده‌های برنامه نیاز دارد؛ در حالی که برنامه‌های تعلیق شده، از قبل اجرا شده‌اند و دستگاه نیاز به تازه‌سازی آن‌ها ندارد.

با این وجود، استثنائاتی هم وجود دارد؛ برنامه‌هایی مانند Google Maps یا Snapchat که موقعیت مکانی شما را ردیابی می‌کنند، حتی در حالت تعلیق نیز باتری بیشتری نسبت به برنامه‌های دیگر مصرف می‌کنند، زیرا نیاز به استفاده مداوم از GPS دارند.

ادعا: خاموش کردن Wi-Fi، GPS و Bluetooth مصرف باتری را کم می‌کند

وای فای، جی پی اس و بلوتوث، هر کدام تاثیرات متفاوتی روی مصرف باتری دارند. زمانی که به یک شبکه وای فای متصل نیستید، بازهم وای فای فعال است و به طور مداوم شبکه‌های موجود را جستجو می‌کند؛ بنابراین دستگاه شما برای ارسال و دریافت داده‌ها از باتری استفاده می‌کند، حتی اگر از هیچ برنامه‌ای استفاده نکنید.

با این حال، تفاوت مصرف باتری بین فعال و غیرفعال بودن وای فای بسیار کم است. هنگام جستجو برای Wi-Fi، گوشی‌های هوشمند کمتر از 1 میلی‌وات مصرف می‌کنند؛ زمانی هم که متصل هستند، مصرف باتری به حدود 30 میلی‌وات می‌رسد. حتی اگر داده‌ای منتقل نشود، این مقدار آنقدر کم است که فقط چند دقیقه به عمر باتری اضافه می‌کند.

همین موضوع برای GPS هم صدق می‌کند؛ اگر چه فعال بودن جی پی اس مقداری باتری مصرف می‌کند، اما معمولا این مقدار کم است (کمتر از 100 میلی‌وات)؛ بنابراین ممکن است نیازی به خاموش کردن آن نباشد. در گوشی‌های جدید زمانی که جی پی اس در حال استفاده نیست، به حالت خواب می‌رود و فقط زمان‌هایی که به آن نیاز دارید، فعال می‌شود.

بلوتوث از هر دو این قابلیت‌ها باتری کمتری مصرف می‌کند و حتی نسخه‌های جدید، یعنی بلوتوث 5.3، مصرف انرژی کمتری دارند. زمانی که گوشی به هندزفری بلوتوثی متصل است، تنها 2.5 میلی‌وات انرژی مصرف می‌کند.

ادعا: دمای باتری باعث خرابی باتری گوشی می‌شود

دماهای بالا می‌توانند باتری گوشی را تحت تاثیر قرار داده و آن را خراب کنند. باتری لیتیوم-یونی در گوشی برای ذخیره و آزادسازی انرژی به واکنش‌های شیمیایی متکی است؛ اما زمانی که گوشی در معرض حرارت شدید قرار می‌گیرد، این واکنش‌ها با سرعت بالایی اتفاق می‌افتند و ممکن است منجر به افزایش سریع‌تر باتری شود.

علاوه بر این، قرار گرفتن مکرر در معرض حرارت شدید می‌تواند باعث گسترش الکترولیت‌ها و گازهای داخل باتری شود که این مساله منجر به تورم باتری خواهد شد. باتری گوشی‌های هوشمند دارای هوابند هستند؛ اما اگر گرما باعث تورم بیش از حد شود، احتمال آتش گرفتن گوشی و حتی انفجار آن وجود دارد.

خبر خوب این است که بیشتر گوشی‌های جدید دارای سیستم نظارت بر دما هستند. این سیستم‌ها دمای گوشی را به دقت زیر نظر می‌گیرند و اگر دما بیش از حد بالا برود (بالای 45 درجه سانتی‌گراد)، سیستم به طور خودکار اقداماتی را برای کاهش دما انجام می‌دهد؛ در برخی مواقع ممکن است گوشی را خاموش کند و گاهی مواقع هم با کاهش روشنایی صفحه یا بستن برخی برنامه‌ها، سعی در کنترل دما دارد.

جمع‌بندی

مواردی که در این نوشته آوردیم، برخی از رایج‌ترین باورها در مورد باتری گوشی‌های هوشمند بود. در مقایسه با گوشی‌های ده سال پیش، باتری گوشی‌های جدید تغییرات چشمگیری داشته است. تا زمانی که از گوشی تحت شرایط عادی استفاده کنید، باتری طول عمر خوبی خواهد داشت و می‌توانید مدت‌ها از آن استفاده کنید.

خوشحال می‌شویم تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید. در انتها با شما می توانید لوازم جانبی را با قیمتی ارزان تر از فروش عمده لوازم جانبی موبایل علاالدین در داتیس مارت تهیه کنید؛ همچنین با سبد تخفیف سود همکاری خود را بالا ببرید.

محصولات تخفیف جانبی
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد