چگونه تلفن و سایر تجهیزات فنی خود را شارژ نگه دارید
آیا تا به حال یک روز را بدون نگرانی از تمام شدن باتری گوشی سپری کردهاید؟ بسیاری از ما این تجربه را داریم که حتی برای انجام کارهای روزمره، مثل خرید یا سفر، همواره نیازمند کابل شارژر در کیف هستیم. کافی است درصد باتری به عددی مثل 10 یا 11 درصد برسد تا دچار استرس شویم؛ بهویژه زمانی که دسترسی به منبع برق امکانپذیر نباشد. اما نیازی نیست این مساله تبدیل به دغدغه همیشگی شود. با چند راهکار ساده و کاربردی میتوانید روز خود را بدون نگرانی از خاموش شدن گوشی سپری کنید. در ادامه، ابزارها و نکاتی را معرفی میکنیم که به شما کمک میکنند در هر شرایطی دستگاههای الکترونیکی خود را شارژ نگه دارید و با آرامش به کارهای خود بپردازید.
چه انتظاری از باتری گوشی باید داشته باشیم؟
تقریبا اکثر دستگاههای الکترونیکی توسط باتریهای لیتیوم-یونی (Li-ion) تغذیه میشوند و این باتریها در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی داشتهاند. افزایش ظرفیت باتری و تکنولوژیهایی که مصرف باتری را بر اساس نیاز دستگاه تنظیم میکنند، باعث شده است گجتها زمان بیشتری با یک بار شارژ کار کنند.
در دستگاههای پیشرفته، میتوان انتظار داشت باتری یک گوشی تا 40 ساعت یا بیشتر کار کند. این زمان در دستگاههای معمولی حدود 25 ساعت است. یک لپتاپ عالی ممکن است 25 ساعت کار کند، در حالی که برخی از تبلتها تا 15 ساعت میتوانند با یکبار شارژ کردن، کار کنند.
اما مدت زمانی که دستگاه شما میتواند کار کند به نحوه استفاده از آن بستگی دارد. زمانی که شارژ باتری کم میشود، اقداماتی وجود دارد که با انجام آنها میتوانید عمر باتری بین دو شارژ را به حداکثر برسانید.
مواردی که در بالا گفتیم، مربوط به باتریهای جدید بود؛ وضعیت زمانی تغییر میکند که دستگاه قدیمی باشد. در حالت طبیعی، توانایی نگهداری شارژ باتریها با گذشت زمان کاهش مییابد و بعد از چند سال، ممکن است تفاوت قابل توجهی را مشاهده کنید. در صورتی که نمیتوانید این فرایند را متوقف کنید، امکان کند کردن آن با چند دستورالعمل وجود دارد.
ممکن است شنیده باشید که باتریهای لیتیوم-یونی آتش میگیرند؛ بهخصوص آنهایی که در دوچرخههای برقی مورد استفاده قرار میگیرند. چند سال پیش، گوشی سامسونگ گلکسی نوت 7 هم با مشکلات مشابهی مواجه شد؛ اما بهتر است بدانید این موارد استثنا هستند و باتری دستگاههای معمولی در صورتی که آسیبی ندیده باشند، استفاده از آنها بیخطر است. به طور کلی سعی کنید دستگاه را از قرار دادن در معرض آفتاب داغ یا دماهای بالای 35 درجه سانتیگراد خودداری کنید؛ همچنین اگر دستگاه در حین شارژ داغ شد، فورا آن را از برق بکشید.
ترفندهایی برای بهبود عملکرد باتری
اگر نگران تمام شدن شارژ گوشی هستید، با انجام ترفندهای زیر میتوانید طول عمر باتری را افزایش داده و مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید.
1. کاهش روشنایی صفحه نمایش
صفحه نمایش گوشی بخش زیادی از باتری را مصرف میکند و اگر روشنایی آن در حالت حداکثر باشد، این میزان افزایش مییابد. برای صرفهجویی در مصرف انرژی بهتر است میزان روشنایی را در حداقلترین حالت ممکن قرار دهید؛ طوری که بتوانید محتویات آن را به راحتی مشاهده کنید. در گوشیهای آیفون و اندروید اگر به بخش تنظیمات و بخش صفحه نمایش بروید، امکان تغییر میزان روشنایی وجود دارد.
در کنار این مساله، سعی کنید تم تاریک (Dark Theme یا Dark mode) را فعال کنید. همچنین میتوانید نمایشگر را طوری تنظیم کنید تا بعد از گذشت 30 ثانیه به طور خودکار خاموش شود. در گوشیها گزینهای برای تنظیم خودکار روشنایی وجود دارد که توصیه میکنیم حتما آن را فعال کنید. در این حالت، میزان روشنایی به طور خودکار و با میزان نور محیط تنظیم میشود و مصرف باتری تا مقدار قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
2. بستن برنامههایی که در پس زمینه فعالیت میکنند
بسیاری از اپلیکیشنهای گوشی، در پس زمینه در حال کار کردن هستند و ایمیلهای جدید دریافت میکنند، موقعیت شما را ثبت میکنند و تغییرات شبکههای اجتماعی را بررسی میکنند. این فعالیتها باعث مصرف باتری میشوند و اگر نیازی به بروزرسانی مداوم اپلیکیشنها ندارید، بهتر است آنها را غیرفعال کنید.
در گوشیهای آیفون با رفتن به Settings، General و Background App Refresh امکان تغییر این تنظیمات وجود دارد. برای غیرفعال کردن برنامههای پس زمینه در گوشیهای اندروید باید به Settings، Battery and Device Care، Battery و Background Usage Limits، اپلیکیشنهایی که در پسزمینه فعالیت میکنند را غیرفعال کنید.
3. جستجو برای سیگنال را متوقف کنید
وقتی در حال حرکت هستید، گوشی به طور مداوم در حال جستجو برای نزدیکترین برج مخابراتی یا شبکه وای فای است تا شما را متصل نگه دارد. با اینکه این کار مفید است، اما اگر در جایی مانند کوه هستید و سیگنال در دسترس نیست، باعث مصرف بیمورد انرژی میشود.
زمانی که در جاده یا مکانهایی هستید که سیگنال وجود ندارد، بهتر است گوشی را در حالت هواپیما قرار دهید. با این کار، جستجوی سیگنال متوقف میشود؛ البته در این حالت قادر به دریافت تماس یا پیامک نخواهید بود. اگر همیشه به وای فای متصل نیستید، حتما آن را خاموش کنید تا در مصرف انرژی صرفهجویی شود. در صورتی هم که به برای طولانیمدت به وای متصل هستید، بهتر است دادهها را خاموش کنید.
4. حالت صرفهجویی در انرژی را فعال کنید
در اکثر گوشیها گزینهای برای صرفهجویی انرژی وجود دارد که با فعال کردن آن میتوانید میزان مصرف باتری را تا مقدار قابل توجهی کاهش دهید. این حالت، نور صفحه نمایش را کاهش میدهد و به طور موقت، دانلودها و بروزرسانیهای ایمیل و سایر موارد را متوقف میکند.
در گوشیهای سامسونگ، حالت Power Saving ویژگیهای پرمصرف مانند Always On Display را نیز غیرفعال میکند. پس از شارژ مجدد باتری، تنظیمات اولیه بازگردانده میشود.
در گوشیهای اپل، زمانی که سطح باتری به 20 درصد و سپس به 10 درصد میرسد، پیامی برای فعالسازی Low Power Mode نمایش داده میشود. سامسونگ نیز هنگام قرمز شدن آیکون باتری در بالای صفحه، این پیام را ارسال میکند؛ اما نیازی نیست منتظر بمانید، هر زمان که بخواهید طول عمر باتری را افزایش دهید، میتوانید این حالت را به صورت دستی فعال نمایید.
این تنظیمات در گوشیهای آیفون در بخش Settings و Battery قرار دارد. در گوشیهای سامسونگ نیز در Settings، Battery and Device Care و Battery قابل تنظیم است.
نکات برای افزایش طول عمر باتری
برای افزایش طول عمر باتری لپتاپ و گوشی، نکات مطرح شده در زیر را رعایت کنید.
1. دستگاه را در معرض دماهای بسیار بالا یا پایین قرار ندهید
از قرار دادن گوشی یا لپتاپ در محیطهای بسیار گرم مانند داخل خودرو در روزهای گرم یا روی داشبورد در زیر نور مستقیم خورشید، خودداری کنید. دماهای بالا میتواند به طور دائم ظرفیت باتری را کاهش دهد. همچنین دمای 0 درجه سانتیگراد نیز انرژی باتری را کاهش میدهد؛ اما احتمال آسیب دائمی کمتر است.
2. محدود کردن استفاده از شارژ سریع
شارژ سریع که در گوشیهای جدید وجود دارد، میتواند باتری را در مدت نیم ساعت یا کمتر به شارژ 50 درصد برساند. با این حال، استفاده مداوم از این ویژگی باعث کاهش عمر باتری میشود. البته بهتر است بدانید تولیدکنندگان گوشی این موضوع را رعایت میکنند و شارژ فوق سریع فقط مدتی انجام میشود تا آسیبی به باتری وارد نگردد.
3. حفظ شارژ باتری بین 20 الی 80 درصد
سازندگان گوشیهای هوشمند توصیه میکنند باتری را کمتر به 100 درصد برسانید و از تخلیه کامل آن خودداری کنید. وقتی شارژ به زیر 20 درصد رسید، باتری را شارژ نمایید. دقت داشته باشید لازم نیست همیشه نگران این موضوع باشید؛ اما سعی کنید تا حد امکان آن را رعایت کنید.
4. نگران شارژ شبانه نباشید
اگر گوشی را شب تا صبح به شارژ متصل میکنید، مشکلی ندارد. گوشیها بهگونهای طراحی شدهاند که فشار کمتری روی باتری در طولانیمدت باشد. به طور مثال، آیفونها شارژ را تا نزدیکی زمان بیداری متوقف میکنند و تنها قبل از ساعت بیداری به 100 درصد میرسانند.
لوازم جانبی مورد نیاز برای شارژ تجهیزات
برای شارژ دستگاههای هوشمند نیاز به لوازم جانبی مختلفی دارید که در زیر لیستی از آنها آورده شده است.
- کابل لایتنینگ به USB-C: این کابل برای گوشیهای آیفون 14 و پایینتر استفاده میشود.
- آداپتور 5 وات: برای شارژ گوشیهای قدیمی مورد استفاده قرار میگیرد؛ البته برای شارژ گوشیهای جدید با سرعت پایین هم میتوان از آن استفاده کرد.
- کابل دو سر تایپ سی: این کابل برای شارژ اکثر لپتاپها، گوشیهای اندرویدی، آیفون 15 و مدلهای بالاتر کاربرد دارد.
- آداپتور 20 یا 25 وات: این آداپتورها برای شارژ گوشیهای میانرده سامسونگ و سایر گوشیها مورد استفاده قرار میگیرند. دقت داشته باشید گوشیهای جدید از شارژرهای 45، 66 و 120 وات نیز پشتیبانی میکنند.
- شارژر بیسیم: اگر میخواهید از دست شارژرهای سیمی خلاص شوید، شارژهای بیسیم بهترین گزینه هستند. دقت داشته باشید این شارژرها برای گوشیهایی مناسب است که از این فناوری پشتیبانی میکنند.
- کابل تایپ سی به USB: این کابلها برای شارژ اکثر گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند.
- پاوربانک: اگر به پریز برق دسترسی ندارید، استفاده از پاوربانک بهترین گزینه برای شارژ باتری است. پاوربانکها انواع مختلفی دارند و با توجه به نیاز خود میتوانید مدل مناسب را خریداری کنید.
همه این لوازم جانبیها را میتوانید به صورت خرده یا عمده از پخش عمده جانبی موبایل داتیس مارت با قیمت مناسب و تخفیفهای ویژه خریداری کنید.
در این نوشته سعی کردیم نکات مهم برای شارژ نگهداشتن گوشی و سایر دستگاههای هوشمند را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. خوشحال میشویم تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.