طول عمر پاوربانک ها چقدر است؟

پاوربانک ها ، ابزارهایی بسیار کاربردی هستند که امروزه جای خود را در بین کسانی که به طور مداوم از تلفن همراه هوشمند یا تبلت ها و سایر دستگاه های دیجیتال استفاده می کنند، باز نموده اند. این وسایل داخل بدنه خود دارای باتری هایی هستند که به وسیله جریان برق شهری شارژ می شوند و در مواقع لزوم آن انرژی ذخیره شده را به باتری گوشی یا تبلت منتقل می کنند. به سبب نوع باتری های به کار رفته در پاوربانک ها، رفته رفته قدرت این وسایل کاهش پیدا می کند و دیگر ظرفیت اولیه را ندارند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی متوسط طول عمر پاوربانک ها بپردازیم و در ادامه آن، نکاتی جهت افزایش طول عمر این وسایل برای شما ذکر می کنیم تا اگر قصد خرید عمده پاوربانک دارید و یا پاوربانک در اختیار دارید بتوانید با نحوه صحیح استفاده از پاوربانک و افزایش طول عمر و افزایش بازدهی آن آشنا بشوید. پس با عمده فروشی لوازم جانبی موبایل داتیس مارت همراه باشید.
لیست زیر شامل پیشنهاد عالی برای همکاران و صاحبان فروشگاه با سود بالای 20% است
آیا طول عمر پاوربانک به نوع باتری آن بستگی دارد؟
نوع باتری پاوربانک
باتریهایی که در انواع پاور بانک و گوشی مورد استفاده قرار میگیرند باتریهای لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری هستند و به مرور زمان با شارژ و دشارژ شدن های متوالی، ظرفیت آن ها کاهش می یابد. (به طور معمول بعد از 200 تا 1000 مرتبه شارژ درصدی از توان ذخیره سازی پاوربانک کاسته می شود که این عدد به کیفیت سلولهای باتری و ترکیب شیمیایی آن مرتبط است).
چه عواملی در عمر باتری پاوربانک موثر هستند؟
هر اندازه که باتری بزرگ تر باشد به تعداد کمتری آن را شارژ میکنید و در نهایت عمر باتری بیشتر خواهد شد. گوشیها نیازمند شارژ شدن به صورت روزانهاند و به همین دلیل پاوربانکهایی با ظرفیت پایین، طول عمر کوتاه تری دارند. پس می توان گفت که پاوربانک های دارای ظرفیت بالاتر، به سبب کم بودن دفعات شارژ و دشارژ، از عمر بالاتری برخوردارند.
به طور کلی، باتریهای پاور بانک از مواد شیمیایی ساخته شده اند و اگر از پاور بانک استفاده هم نکنید باتری داخلی پاور بانک به مرور تحلیل می رود. بیشینه زمانی که از لحظه تولید میتوان یک باتری پاور بانک را نگه داشت 3 سال است.
شارژ و دشارژ شدن های پی در پی پاور بانک نیز در طول عمر باتری پاور بانک اثر گذار است. هر چه تعداد دفعات شارژ و دشارژ شدن پاور بانک بیشتر باشد طول عمر باتری هم کمتر میشود.
پاوربانک در زمانی که استفاده نمی شود چه مدت میتواند شارژ را در خود نگه دارد؟
جواب این سوال بستگی به مدل پاور بانک، اجزای داخلی و کیفیت ساخت آن تفاوت دارد. مثلا یک پاور بانک با چرخه شارژ ۵۰۰ مرتبه میتواند به مدت ۱٫۵ سال، هر روز برای شارژ کردن دستگاههای مختلف به کار رود و پس از آن قابلیت آن در نگه داشتن شارژ برای زمان طولانی از بین میرود که بسته به نحوه کار، پاوربانکهای بهتر و گران تر ماندگاری بیشتر و پاور بانکهای ارزان تر و کوچک تر شاید طول عمر کمتری داشته باشند. پاور بانک به صورت روزانه مورد استفاده قرار نمیگیرد، قادر هستند بیش از ۱۸ ماه در الگوی استفاده واقعی جهانی کار کنند.
مورد دوم به کیفیت مدار کنترل و سلولهای باتری پاور بانک ربط دارد. پاور بانکی خوب باشد توانایی نگهداری شارژ را برای ۳ تا ۶ ماه با کمترین اتلاف، دارد. پاور بانکهای کم کیفیت شاید شارژ مفید را بیش از ۴ تا ۶ هفته نگهداری نکنند. با این حال ، باید توجه کرد که چطور هزینه میکنید. اگر به یک شارژر همراه با ماندگاری بالا احتیاج دارید، برای اطمینان پیدا کردن از کیفیت و کارایی پاور بانک باید بودجه کافی در اختیار داشته باشید. اغلب پاور بانکها شارژ خود را به مرور از دست میدهند، تا یک جایی شرایط محیطی روی این مورد موثر است. مثلا، قرار گرفتن پاور بانک در ماشینی که تغییرات دمایی آن زیاد است، طول عمر شارژر همراه را کم میکند.
اگر از پاوربانک استفاده نکنیم چه می شود؟
باتری پاوربانک دقیقا مانند باتری گجت های هوشمند و باتری گوشی موبایل، حتی در صورتی که از آن استفاده نشود، فاسد شده و عمر آن کم می شود. البته شارژ و دشارژ غیر استاندارد هم عمر پاوربانک را کاهش می دهد.
بعضی از افراد از پاوربانک فقط در سفر استفاده می کنند، شدیدا به این افراد توصیه می شود پاوربانک را برای مدت طولانی خالی از شارژ نگذارید و هر چند مدت یکبار با شارژ و دشارژ کردن استاندارد آن به عمر مفید پاوربانک کمک کنید.
با پاوربانک بادکرده چه کنیم؟
باتری داخل پاوربانک اصلی ترین ایتم تشکیل دهنده آن است. جنس این باتری لیتیوم پلیمری است که در واقع هم از نظر ظاهری، هم از نظر وزنی در ساخت پاوربانک تاثیرگذار است.
یکی از علائم خرابی پاوربانک تغییرات ظاهری آن مانند تغییر شکل و افزایش حجم پاوربانک است. باد کردن باتری داخل پاوربانک نشان دهنده پایان عمر آن است و عواملی زیر در این امر تاثیرگذار هستند:
– تغییرات دمایی خصوصا گرمای شدید و آفتاب مسقیم
– شارژ و دشارژ کردن غیر استاندارد
– استفاده از کابل و آداپتور غیر استاندارد
– ضربه فیزیکی
چگونه می توان طول عمر باتری پاوربانک را افزایش داد؟
در دمای بالا و پایین از پاور بانک استفاده نکنید
اولین موردی که بررسی میکنیم و در لپ تاپ هم احتمالا با آن رو به رو شده اید این است که وقتی لپ تاپ و خصوصا باتری آن داغ میکند، اتفاقی که در پی آن میافتد هنگ کردن لپ تاپ است. که این مورد در پاور بانکها هم اتفاق می افتد. خیلی از پاور بانکهایی که وجود دارند از نوع لیتیومی اند و ساختار سلولی دارند و گرما و سرما بر سلولهای باتری موثر بوده و موجب آسیب و کاهش طول عمر آن ها می گردد.
ایجاد تهویه برای پاوربانک
برخی از تولید کنندگان انواع پاور بانک دمای استفاده از ان را بر اساس شرایطی نوشته اند که پاور بانک در محیطی قرار داشته باشد که تهویه آن مناسب است پس توجه کنید که آماده کردن محیط دارای تهویه خوب برای استفاده کردن از پاور بانک مهم است.
خیلی از افراد پاور بانک و گوشی را که در حال شارژ به وسیله پاور بانک است داخل کیف میگذارند که تهویه مناسب برای پاور بانک را از دست میرود. این امر سبب می شود تا پاوربانک داغ کرده و آسیب به سلول های آن وارد شود و طول عمر پاور بانک کاهش یابد.
از پاوربانک تنها برای شارژ کردن دستگاه هایی استفاده کنید که توانایی آن را دارد.
در ادامه به موردی میرسیم که به ولتاژ و جریانی که دستگاه برای شارژ نیاز دارد مربوط میباشد. یک پاور بانک به طور معمول با ولتاژ ۵ ولت و جریان ۱ آمپر و ۲ آمپر شارژ دستگاههای مختلف را انجام میدهد. معمولا خروجی یک آمپر برای شارژ گوشیهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد ولی در برخی دستگاه ها میبینیم که از شدت جریان ۲ آمپر برای کم کردن زمان شارژ و بالابردن سرعت شارژ بهره برده میشود. خروجی جریان ۲ آمپر به طور معمول برای شارژ کردن دستگاههایی مثل لپ تاپ و سایر دستگاههای معادل آن به کار میرود. امکان استفاده از پاور بانک برای شارژ تمام دستگاهها فراهم است. ولی این عمل موجب آسیب رساندن به شکل جدی به پاور بانک و گوشی می شود پس این کار را انجام ندهید. این مورد هنگامی که پاور بانک امکان محفاظت در مقابل شارژ بیشتر و یا تخلیه شارژ را ندارد مهم تر است. بنابراین پیشنهاد میشود که پاوربانکی را انتخاب کنید که امکان حفاظت در مقابل موارد گفته شده را داشته باشد. پاور بانکهای مدرن موجود در بازار هم این حفاظت ها را و هم حفاظتهای بیشتری را دارند و می توان با آسودگی خیال آن ها را تهیه نمود و استفاده ای امن داشت.
زمانی اقدام به شارژ مجدد پاور بانک خود کنید که، شارژ آن کاملا خالی نشده باشد
خیلی از افراد به این مورد شک دارند و مدتهای طولانی فکری غلط ترویج پیدا کرده بود که اول باید باتری را کاملا خالی از شارژ نموده و بعد از آن اقدام به شارژ باتری میکردید. این مساله کاملا اشتباه است. خصوصا زمانی که باتری از نوع لیتیوم (یونی یا پلیمری) است. هم اکنون خیلی از باتریهای استفاده شده در دستگاه های مختلف مثل گوشیهای تلفن همراه، تبلتها، پاوربانکها و غیره … از این مدل هستند. زمانی که پاور بانک در حال شارژ کردن دستگاههای مختلف است به شکل پی در پی با کم شدن مقدار شارژ پاوربانک، ولتاژ آن هم کم میشود. زمانی که مقدار ولتاژ آن به کمتر از ۲٫۴ ولت برسد کربنیزاسیون در پاوربانک اتفاق میافتد که این به معنی کم شدن طول عمر باتری پاوربانک خواهد بود. بنابراین توصیه میکنیم که پاوربانک خود را زمانی شارژ نمایید که تقریبا ۲۰ درصد از شارژ آن مانده است و در صورتی که از پاوربانک چند روز استفاده نمیکنید بهتر است مقدار شارژ آن را بررسی نمایید و اطمینان حاصل کنید که پاوربانک به مقدار کافی شارژ دارد. درست است که از پاوربانک چند روز استفاده نمیکنید اما احتمال دارد که مدارهای داخلی پاوربانک مقادیری از انرژی را صرف کنند و درصورت ادامه پیدا کردن این موضوع، تخلیه ی کامل شارژ پاوربانک صورت میگیرد.
هیچ وقت پاوربانک را کاملا شارژ نکنید
زمانی که پاوربانک درحال شارژ است از آن استفاده نکنید
زمانی که به طور همزمان با گوشی خود بازی کرده یا به آهنگ گوش میدهید و گوشی هم در حال شارژ است گوشی سریع تر داغ میشود. در مورد پاوربانک ها هم اینطور است. عمل کردن اینگونه وسایل در دمای بالا به آن ها آسیب میزند و احتمال انفجار آن ها نیز هست. ممکن است هیچ وقت هم این مساله رخ ندهد اما بهتر آن است که احتیاط نمایید.
کابل شارژ پاوربانک خود را خم نکنید.
آیا کابل شارژ پاوربانک شما بلند است؟ آیا کابل خود را در زمان استفاده کردن جمع میکنید ؟ احتمالا زیاد این کار را زیاد انجام داده میشود اما بهتر است تکرار نشود چرا که با خم کردن کابل امکان توقف انرژی وجود دارد و دما بالا میرود پس بهتر است کابل کاملا باز باشد.
ابزارهای مناسب برای شارژ باتری پاوربانک
جهت شارژ پاور بانک سعی نمایید که از شارژهای باکیفیت و غیرکپی استفاده کنید که ولتاژ خروجی 5 ولت و جریان خروجی 1 یا 2 آمپر دارند داشته باشند. اصلا با درگاه یو اس بی کامپیوتر خصوصا درگاه های جلوی کیس پاور بانک را شارژ نکنید. چون که این درگاهها خروجی مناسبی نداشته و مدت زمان شارژ پاور بانک طولانی میشود و موجب باعث گرم شدن زیاد و در نهایت باد کردن سلول داخلی میگردد. باتریهای جدید لیتیوم پلیمر یا لیتیوم یون میباشند. که در این مدل باتریها مدار هوشمندی وجود دارد که وظیفه قطع جریان پس از کامل شدن شارژ باتری را بر عهده دارد. پس نگران وصل بودن پاوربانک به شارژر بعد از کامل شارژ شدن نباشید.