نام‌گذاری کارت‌های SD/microSD

نام‌گذاری کارت‌های SD/microSD
اگر روی کارت های حافظه علامت ها و نوشته هایی را می بینید و نمی دانید چه معنایی دارند، در این نوشته، راهنمای کامل استانداردهای نامگذاری کارت‌های حافظه SD و microSD را به طور کامل آورده ایم.

انجمن SD مسئول نامگذاری کارت‌های حافظه، مشخص کردن استانداردهای آن و برچسب‌گذاری است. این انجمن فهرستی از دسته‌های مختلف مانند استانداردها و کلاس‌ها کارت حافظه را مشخص می‌کند و تولیدکنندگان آن‌ها را روی بسته‌بندی چاپ می‌کنند. زمانی که می‌خواهید یک کارت حافظه SD یا microSD خریداری کنید، شاید یکی از دغدغه‌های شما متوجه شدن اصطلاحاتی است که روی بسته‌بندی وجود دارد. در این نوشته قصد داریم استانداردهای نام‌گذاری کارت‌های حافظه SD و microSD را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم تا بهترین محصول را خریداری کنید؛ این اطلاعات در خرید عمده کارت حافظه نیز به کار می‌آیند و به شما کمک می‌کنند پاسخ بهتری به نیاز مشتری بدهید.

آشنایی با کلاس‌های سرعت کارت حافظه

یکی از استانداردهای نام‌گذاری کارت‌های حافظه، کلاس‌های سرعت است که روی بسته‌بندی وجود دارد. در ابتدا، این دسته‌بندی با کلاس C آغاز شد که شامل C2، C4، C6 و C10 است. این استانداردها به ترتیب نشان‌دهنده حداقل سرعت نوشتن 2 مگابایت بر ثانه، 4 مگابایت بر ثانیه، 6 مگابایت بر ثانیه و 10 مگابایت بر ثانیه هستند.

بعد از آن، کلاس سرعت UHS به کارت‌های حافظه اضافه شد که با نماد U1 یا U3 نمایش داده می‌شود؛ این کلاس‌ها به ترتیب نشان‌دهنده حداقل سرعت نوشتن 10 مگابایت برثانیه و 30 مگابایت بر ثانیه هستند.

از آنجایی که انجمن SD به طور مداوم کلاس‌های سرعت جدیدی را معرفی می‌کند، تولیدکنندگان نیز شروع به ترکیب و جابه‌جایی این نام‌ها برای برچسب‌گذاری کارت‌های حافظه کرده‌اند؛ مساله‌ای که می‌تواند درک آن را دشوار کند.

برای مثال، ممکن است یک کارت حافظه با برچسب C10 و U1 عرضه شود؛ در حالی که هر دو به یک مفهوم اشاره دارند. ممکن است یک تولیدکننده دوربین در دفترچه راهنما اعلام کند که دوربین فقط با کارت‌هایی که دارای رتبه C10 هستند کار می‌کند؛ اما از آنجایی که انجمی SD به استاندارد کلاس سرعت UHS روی آورده و کارت‌‌های حافظه را با نماد U1 برچسب می‌زند، نتیجه این می‌شود که تولیدکنندگان هر دو برچسب را روی بسته‌بندی می‌زنند تا مشتریان آن‌ها را با هم مطابقت دهند.

بدتر از همه، برخی تولیدکنندگان در کنار کلاس‌های جدید، از استانداردهای قدیمی نیز استفاده می‌کنند. این مساله باعث شده تا شاهد کارت حافظه‌هایی باشیم که هر دو نماد C10 و U3 را روی بسته‌بندی دارند. یعنی این کارت حافظه هم از حداقل سرعت 10 مگابایت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند و هم از سرعت 30 مگابایت بر ثانیه. در حالی که اگر فقط U3 را قرار می‌داد، هر دو سرعت را شامل می‌شد.

استاندارد سرعت ویدیو (Video Speed Class)

در کنار استانداردهای بالا، استاندارد جدیدی با عنوان کلاس سرعت ویدیویی معرفی شده است که برای ویدیوهایی با وضوح بالا مثل 4K و 8K مناسب است. حتی در اینجا هم تداخل وجود دارد؛ چرا که کارت‌هایی با برچسب V30 از نظر عملکرد مشابه با کارت‌های U3 هستند و هر دو حداقل سرعت نوشتن 30 مگابایت بر ثانیه را نشان می‌دهند.

به دلیل وجود نام‌گذاری متنوع و گاهی گیج‌کننده، این وظیفه تولیدکنندگان کارت حافظه است که اطلاعات مناسب را روی بسته‌بندی قرار دهند تا مصرف‌کننده به راحتی مدل مناسب را خریداری کند.

درست است که نوشتن هر سه کلاس C، UHS و V می‌تواند انتخاب کاربر را راحت کند، اما هر چقدر ساده‌تر باشد، کاربران راحت‌تر خرید خود را انجام می‌دهند.

دسته‌بندی کلاس سرعت UHS

یکی دیگر از دسته‌بندی‌هایی که برای کارت‌های حافظه وجود دارد، برچسب‌گذاری بر اساس رابط UHS است که با عدد رومی I و II نمایش داده می‌شود. معمولا این دسته‌بندی به صورت کامل و با عنوان UHS-I یا UHS-II نوشته می‌شود؛ اما بسیاری از تولیدکنندگان کارت حافظه، بخش UHS را حذف و فقط نمادهای رومی را به کار می‌برند.

این رابط نشان‌دهنده حداکثر سرعت انتقال داده در کارت است و با خود کلاس U1 و U3 تفاوت دارد. برای مثال، یک کارت ممکن است دارای برچسب U3 باشد و همزمان از رابطه UHS-II پشتیبانی کند.

بهتر است بدانید، در UHS-I حداکثر سرعتی که می‌توان به آن دست یافت، 104 مگابایت بر ثانیه است؛ در حالی که UHS-II می‌تواند به حدود 350 مگابایت بر ثانیه هم برسد. در تصویر زیر، سمت چپ USH-I و سمت راست UHS-II است.

کلاس عملکرد اپلیکیشن (App Performance Class)

این کلاس به تازگی معرفی شده است و بر روی کارت‌های حافظه مخصوص گوشی و دستگا‌ه‌های بازی قرار دارد. این دسته‌بندی برای اطمینان از این است که کارت حافظه سرعت لازم برای اجرای برنامه‌ها و ذخیره‌سازی داده‌ها را داشته باشد.

زمانی که از این ‌کارت‌ها استفاده می‌کنید، هم می‌توانید برای ذخیره‌سازی داده‌هایی مثل تصاویر، ویدیوها، موسیقی و فایل‌ها استفاده کنید و هم می‌توانید به راحتی برنامه‌ها و بازی‌ها را اجرا کنید؛ بدون اینکه با افت سرعت مواجه شوید.

در جدول زیر می‌توانید عملکرد کارت‌های حافظه SD و microSD با کلاس اپلیکیشن را ببینید.

کلاس عملکرد اپلیکیشن نماد حداقل سرعت خواندن تصادفی حداقل سرعت نوشتن تصادفی حداقل سرعت نوشتن ترتیبی پایدار
کلاس 1 A1 1500 عملیات در ثانیه (IOPS) 500 عملیات در ثانیه (IOPS) 10 مگابایت بر ثانیه
کلاس 2 A2 4000 عملیات در ثانیه (IOPS) 2000 عملیات در ثانیه (IOPS) 10 مگابایت بر ثانیه

هر دو این کلاس‌ها حداقل سرعت نوشتن پایدار 10 مگابایت بر ثانیه را دارند و حداقل سرعت خواندن و نوشتن تصادفی آن‌ها با هم متفاوت است. کلاس عملکرد اپلیکیشن زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بخواهید اپلیکیشن‌های اندروید را به صورت مستقیم روی کارت حافظه نصب و اجرا کنید. هر چه این اعداد بالاتر باشند، عملکرد روان‌تری در اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها شاهد خواهید بود.

جمع‌بندی

در این نوشته شما را با قراردادهای مهم و اصلی در نام‌گذاری کارت‌های SD و microSD آشنا کردیم. این اطلاعات به شما کمک می‌کنند تا بهترین کارت حافظه را متناسب با نیازهای خود خریداری کنید.

در فروشگاه اینترنتی خرید عمده لوازم جانبی کامپیوتر داتیس مارت انواع مختلفی از کارت‌های حافظه وجود دارد و می‌توانید آن‌ها را به صورت تکی یا عمده سفارش دهید. از آنجایی که همه این محصولات به صورت مستقیم از چین و دبی وارد شده‌اند، قیمت‌ها بسیار پایین هستند؛ به‌خصوص در خرید عمده که تخفیف‌های ویژه‌ای هم لحاظ می‌شود.

سوالات متداول

بستگی به نیاز شما دارد؛ برای استفاده‌های معمولی، کلاس C10 یا U1 مناسب است. برای ضبط ویدیوهای 4K می‌توانید از U3 استفاده کنید. برای بازی و نصب برنامه‌ها نیز کلاس‌های A را می‌توانید بخرید.
اصلی‌ترین تفاوت کارت‌های حافظه در حداقل سرعت نوشتن و خواندن است.
بهترین راه برای اطمینان از اصالت کالا، خرید از فروشگاه‌های معتبر است؛ همچنین بررسی بسته‌بندی و تست با نرم افزارهایی مثل H2testw هم می‌تواند اطمینان شما را بیشتر کند.

    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد