چرا شارژر گوشی شما هنگام شارژ داغ می‌شود؟ دلایل و راهکارها

چرا شارژر گوشی شما هنگام شارژ داغ می‌شود؟ دلایل و راهکارها
گوشی های هوشمند بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند و هر روز باید آن ها را شارژ کنیم. در این میان گاهی مواقع ممکن است شارژر یا خود گوشی بیش از اندازه داغ شود و مشکلاتی را به وجود آورد؛ به همین دلیل تصمیم داریم دلایل داغ شدن شارژر و گوشی را بررسی کنیم.

شارژ کردن گوشی‌های هوشمند به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره تبدیل شده است و مرتب باید آن را شارژ کنیم؛ اما گاهی مواقع ممکن است شارژر گوشی هنگام شارژ کردن، بیش از اندازه داغ شود و شما را نگران کند. از آنجایی که داغ کردن شارژر می‌تواند نشانه‌ای از خراب شدن آداپتور یا خود گوشی باشد، حتما باید آن را جدی بگیرید. در این نوشته قصد داریم دلایل اصلی داغ شدن شارژر را بررسی کرده و در ادامه، راهکارهایی را برای رفع این مشکل ارائه کنیم؛ موارد زیر برای همکاران در خرید و قیمت شارژر عمده موبایل تاثیرگذار است. پس تا انتها همراه ما باشید.

چرا شارژر گوشی هنگام شارژر کردن داغ می‌شود؟

تولید مقداری گرما در هنگام شارژ، کاملا طبیعی است و نباید نگران این مساله باشید؛ اما اگر گرمای تولید شده بیش از اندازه است و موقع لمس کردن، به راحتی متوجه آن می‌شوید، کمی نگران کننده خواهد بود. دلایل مختلفی برای داغ شدن شارژر وجود دارد که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

1. مقاومت الکتریکی

همه قطعات الکتریکی دارای مقداری مقاومت در برابر جریان برق هستند و همین مساله باعث می‌شود تا بخشی از انرژی الکتریکی به گرما تبدیل شود. در شارژرهایی که به صورت اصولی طراحی شده‌اند، مقدار این گرما کم است و مشکلی به وجود نمی‌آورد؛ اما عواملی مانند خراب شدن شارژر، استفاده از مواد بی کیفیت و تجمع گردوغبار می‌توانند مقاومت را افزایش داده و باعث تولید گرما شوند.

2. وجود اضافه بار

دومین دلیل اینکه شارژر هنگام شارژ کردن داغ می‌کند، وجود اضافه بار است. اگر از شارژری استفاده می‌کنید که قدرت کافی برای شارژ گوشی را ندارد، به‌خصوص در شارژ سریع، امکان دارد بار آن بیش از اندازه شده و به شارژر آسیب بزند؛ درست مانند یک ظرف که اگر بیش از اندازه در آن آب بریزیم، سرریز خواهد شد. توصیه می‌کنیم همیشه از شارژری که مخصوص گوشی شما ساخته شده است، استفاده نمایید.

3. استفاده از شارژرهای بی‌کیفیت و تقلبی

شارژرهای ارزان و تقلبی معمولا از مواد اولیه بی‌کیفیت ساخته می‌شوند و عایق‌بندی مناسبی ندارند. نبود عایق می‌تواند منجر به اتصال کوتاه در مدار شده و گرمای زیادی تولید کند. در صورتی که قصد خرید شارژر جدید دارید، حتما به سراغ برندهای معتبر بروید.

4. عوامل محیطی

شارژ کردن در محیط‌های گرم مثل داخل خودرو در روز آفتابی یا قرار دادن گوشی در کنار وسایل گرمایشی، دفع گرما را برای شارژر سخت می‌کند؛ در نتیجه دمای گوشی و شارژر به شدت افزایش پیدا می‌کند. همچنین استفاده از قاب ضخیم نیز می‌تواند باعث گرم شدن بیش از اندازه گوشی شود.

5. وجود قطعات معیوب در شارژر

قطعات داخلی شارژر مثل ترانسفورماتورها و خازن‌ها، با گذشت زمان کیفیت خود را از دست می‌دهند و گرمای زیادی را تولید می‌کنند.

6. آسیب دیدن کابل شارژر

کابل‌های شارژر نیز می‌توانند با افزایش میزان مقاومت، باعث تولید گرما شوند. حتما به علائمی مانند خم شدن کانکتورها، وجود اتصالات شل و پارگی توجه کنید و اگر هر کدام از آن‌ها را مشاهده کردید، بهتر است جهت خرید کابل موبایل جدید اقدام کنید.

7. استفاده از شارژر سریع

شارژرهای سریع معمولا باعث تولید گرما می‌شوند و در بسیاری از مواقع کاملا عادی است؛ اما توجه داشته باشید که اگر مقدار گرم شدن بیش از اندازه است، گوشی را در حالت عادی شارژ کنید.

داغ شدن شارژر گوشی به چه معناست؟

شارژرهای گوشی با تبدیل جریان متناوب (AC) به جریان مستقیم (DC) باعث شارژ شدن باتری می‌شوند. همین تبدیل جریان، باعث تولید گرما می‌شود و اگر به آداپتور یا پشت گوشی دست بزنید، متوجه آن خواهید شد. اگر مقدار این گرما به قدری زیاد باشد که دست زدن به آن باعث اذیت شما شود یا بخش‌هایی از شارژر شروع به ذوب شدن یا تغییر رنگ کند، یعنی مشکلی وجود دارد.

معمولا آداپتورهایی که آمپر بالایی دارند، مقدار بیشتری گرما تولید می‌کنند. همچنین شارژرهای ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت نیز به دلیل نداشتن سیستم دفع گرمای مناسب، معمولا گرمای بیشتری دارند.

اگر به هر دلیلی متوجه شدید که آداپتور یا گوشی، در هنگام شارژر شدن بیش از اندازه داغ می‌شود، فورا آن را از برق جدا کرده و همه بخش‌ها را بررسی نمایید. در صورتی که آداپتور یا کابل مشکل دارند، بهتر است یک محصول باکیفیت و معتبر را خریداری و جایگزین نمایید؛ اما اگر شارژر مشکلی نداشت، حتما از یک تعمیرکار معتبر بخواهید آن را بررسی کنید.

هشدار: گرمای بیش از اندازه احتمال دارد باعث انفجار و حتی آتش‌سوزی شود؛ پس مساله را جدی بگیرید.

چرا گوشی در هنگام شارژ شدن گرم می‌شود؟

درست مانند شارژرها، خود گوشی نیز مقداری گرما تولید می‌کند و کاملا طبیعی است. دلایل مختلفی برای این مساله وجود دارد که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • شارژ بیش از حد: گوشی‌های جدید بعد از اینکه درصد باتری به 100 رسید، جریان شارژ را قطع می‌کنند تا جریان اضافی وارد گوشی نشود؛ اما با گذشت زمان امکان دارد این فرایند با مشکل مواجه شود و گوشی گرمای زیادی تولید کند. توصیه می‌کنیم به محض پر شدن باتری، گوشی را از شارژر جدا کنید.
  • استفاده از گوشی هنگام شارژ شدن: اگر همزمان با شارژ شدن گوشی از اپلیکیشن‌های مختلف استفاده کنید، احتمال افزایش دما وجود دارد.
  • خراب شدن باتری: در صورتی که باتری گوشی دچار مشکل شده باشد، به احتمال زیاد در هنگام شارژ شدن، داغ خواهد شد.

علاوه بر موارد بالا، استفاده از کابل بی‌کیفیت، شارژ سریع، تهویه نامناسب و بالا بودن وات شارژر نیز می‌توانند باعث داغ شدن گوشی شوند.

در هنگام داغ شدن گوشی یا شارژر چه کاری انجام دهیم؟

اگر شارژر یا تلفن شما بیش از اندازه داغ می‌شود، برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، کارهای زیر را انجام دهید.

  • بلافاصله گوشی را از شارژر جدا کنید.
  • شارژر و کابل را بررسی و در صورتی که آسیب دیده بودند، آن را تعویض کنید.
  • گوشی را در محیطی با تهویه مناسب شارژ کنید.
  • اگر از قاب ضخیم استفاده می‌کنید، آن را جدا نمایید.
  • برنامه‌های غیرضروری را ببندید.
  • اگر باز هم داغ شدن ادامه داشت، از یک فرد متخصص بخواهید گوشی را بررسی کند.

 چرا گوشی در هنگام شارژ بی‌سیم داغ می‌شود؟

شارژرهای بی‌سیم کمک می‌کنند گوشی خود را به راحتی و بدن متصل کردن کابل، شارژ کنید؛ اما استفاده از شارژرهای بی‌کیفیت و شارژرهایی که مناسب گوشی شما نیستند، امکان دارد گرمای بیش از حد تولید کنند و به باتری آسیب بزنند. در ادامه عواملی که باعث تولید گرما در شارژر بی‌سیم می‌شود را بررسی خواهیم کرد.

بهتر است بدانید، در شارژرهای بی‌سیم، ابتدا انرژی الکتریکی به انرژی مغناطیسی و سپس دوباره انرژی مغناطیسی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود؛ به همین دلیل، هنگام شارژ مقداری گرما به وجود می‌آید که کاملا طبیعی است.

  • استفاده از گوشی در هنگام شارژ: پخش ویدیو، استفاده از برنامه مسیریابی، بازی کردن و وبگردی در هنگام شارژ شدن گوشی، باعث تولید گرمای بیش از اندازه می‌شوند؛ بنابراین در هنگام شارژ، از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری نمایید.
  • جنس قاب گوشی: یکسری از قاب‌های گوشی به دلیل نوع طراحی و جنسی که دارند، گرما را از خود عبور نمی‌دهند و در نتیجه، گوشی بیش از اندازه گرم می‌شود.
  • استفاده از شارژر بی‌کیفیت: اگر می‌خواهید مشکلی برای باتری گوشی به وجود نیاید و گوشی بیش از اندازه داغ نشود، حتما از شارژرهای بی‌سیم اورجینال و باکیفیت استفاده کنید.

علاوه بر موارد بالا، بروز نبودن سیستم عامل گوشی، نبستن برنامه‌های غیرضروری و گرم بودن محیط نیز باعث داغ شدن گوشی در هنگام شارژ می‌شوند.

در هنگام داغ شدن در شارژ بی‌سیم نیز باید فورا شارژ را قطع کرده و عوامل مطرح شده در بالا را بررسی نمایید. چنانچه هیچکدام از آن‌ها موثر نبودند، از یک متخصص کمک بگیرید.

گرم شدن بیش از حد گوشی چه مشکلاتی به وجود می‌آورد؟

وجود مقداری گرما در دستگاه‌های الکتریکی معمولا مشکلی به وجود نمی‌آورد؛ اما گرمای بیش از حد، نگران کننده است، چرا که:

  • باعث خرابی باتری می‌شود: گرمای زیادی باعث افزایش واکنش‌های شیمیایی در داخل باتری شده و طول عمر آن‌ را کاهش می‌دهد. باتری‌های لیتیوم-یونی به گرما حساس هستند و قرار گرفتن طولانی در مقابل گرما، باعث کاهش ظرفیت آن‌ها می‌شود.
  • عملکرد گوشی را با اختلال مواجه می‌کند: زمانی که گرمای گوشی زیاد می‌شود، سرعت پردازنده و سایر اجزا کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه گوشی کندتر عمل خواهد کرد. در صورتی که مقدار گرما خیلی زیاد باشد، امکان دارد گوشی خاموش شود.
  • قطعات سخت افزاری را خراب می‌کند: قرار گرفتن قطعات گوشی در برابر گرما، می‌تواند باعث ذوب شدن آن‌ها شود؛ حتی امکان دارد مادربرد را به طور کامل خراب کند.
  • نرم افزار گوشی را با اختلال مواجه می‌کند: گرمای بیش از حد می‌تواند عملکرد سیستم عامل و سایر برنامه‌ها را دچار اختلال کرده و منجر به از دست رفتن اطلاعات شود.
  • خطرات ایمنی به وجود آورد: باد کردن و آتش گرفتن باتری از مشکلات دیگری هستند که گرمای بیش از حد به وجود می‌آورد.

تولیدکنندگان چطور دمای شارژر را کنترل می‌کنند؟

تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند، از روش‌های مختلفی برای کاهش میزان گرما در شارژر و گوشی استفاده می‌کنند که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • استفاده از مواد رابط حرارتی (Thermal Interface Materials یا TIMs): این مواد برای انتقال حرارت بین دو سطح در دستگاه‌های الکتریکی استفاده می‌شوند و از تجمع حرارت جلوگیری می‌کنند.
  • استفاده از سیستم مدیریت حرارتی باتری (Battery Thermal Management Units یا BTM): این بخش وظیفه کنترل دما، جلوگیری از اضافه بار و بهبود کارایی باتری را بر عهده دارد.
  • استفاده از الگوریتم‌های شارژ هوشمند: این الگوریتم‌ها سرعت شارژ گوشی را متناسب با دما تنظیم می‌کنند تا دمای دستگاه بیش از اندازه نشود.
  • استفاده از مواد اولیه مقاوم به حرارت: تولیدکنندگان برای ساخت شارژر و قطعات گوشی، از مواد اولیه‌ای استفاده می‌کند که در مقابل حرارت مقاومت بیشتری داشته باشند.

جمع‌بندی

مهمترین مساله‌ای که برای جلوگیری از داغ شدن شارژر و گوشی وجود دارد، استفاده از لوازم جانبی اورجینال و باکیفیت است. در کنار این مساله، توان شارژر باید با مشخصات گوشی همخوانی داشته باشد تا هم گوشی با سرعت بالایی شارژ شود و هم مشکل داغ شدن به وجود نیاید. در این نوشته سعی کردیم عوامل داغ شدن شارژر و گوشی را به طور کامل بررسی کرده و راهکارهایی را برای رفع این مشکل ارائه دهیم.

خوشحال می‌شویم تجربیات و نظرات خود را با ما مطرح نمایید.

سوالات متداول
بله، شارژر و گوشی هنگام شارژ شدن مقداری گرما تولید می‌کنند و این مساله کاملا طبیعی است.
این کار باعث تولید گرمای زیادی می‌شود و احتمال دارد به سخت افزار گوشی صدماتی وارد شود.
به دلیل بالا بودن آمپر و ولتاژ، مقدار گرمای تولید شده در این حالت بیشتر است.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد