قانون ۶۰-۶۰ برای کم شنوایی چیست؟

قانون ۶۰-۶۰ برای کم شنوایی چیست؟

امروزه گوش دادن به آهنگ و غیره به کمک هدفون‌ها تبدیل به امری روزمره شده است. از طرفی وجود احتمال کم شنوایی از خطرات استفاده از انواع هدفون بلوتوث و باسیم بوده و افراد را به شک می‌اندازد. به همین سبب در این مقاله به بررسی بهترین راهکار، یعنی قانون ۶۰-۶۰ برای کم شنوایی می‌پردازیم. همچنین مضرات و پیامدهای عدم استفاده از این قانون را نیز بیان خواهیم کرد؛ پس تا انتهای این مطلب جذاب و کاربردی همراهمان باشید!

قانون ۶۰-۶۰ برای کم شنوایی

همانطور که از نام این قانون مشخص است، دو شرط برای جلوگیری از کم شنوایی تعیین می‌کند. در واقع بر اساس قانون ۶۰-۶۰ کم شنوایی، برای جلوگیری از کم شنوایی، ۶۰ دقیقه به موسیقی با صدای حداکثر میزان صدای ۶۰ گوش دهید. این قانون بهترین راهکار برای جلوگیری از کم شنوایی در محیط‌های پر سر‌وصداست. پایین نگه داشتن سطح صدایی که گوش می‌کنید و محدود کردن مدت زمان گوش دادن به صدا با هدفون، به جلوگیری از کم شنوایی و آسیب‌های دائمی آن کمک بزرگی می‌کند.

کم شنوایی با افزایش سن نیز تشدید می‌شود؛ بنابراین قانون ۶۰-۶۰ بهترین راهکار که برای محافظت از گوش شما در زمان استفاده از هدفون است. زمانی که از قانون ۶۰-۶۰ ،به معنای ۶۰ دقیقه استفاده از هدفون با سطح صدای ۶۰، استفاده کنید، از تشدید مشکلات کم شنوایی در سنین بالا جلوگیری خواهید کرد.

قانون ۶۰-۶۰ برای کم شنوایی - لوازم جانبی موبایل

حداکثر بلندی صدا هنگام گوش دادن به آهنگ

در ابتدا گفتیم که قانون ۶۰-۶۰ چیست و چطور از کم شنوایی جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید در سنین بالا از کم شنوایی رنج نبرید، بهتر است حداکثر ۶۰ دقیقه و هر بار با حداکثر میزان صدای ۶۰ به موسیقی، رادیو و غیره گوش دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که برای محافظت از گوشتان باید صدا را زیر ۸۰ دسی بل نگه دارید.

علاوه بر قانون ۶۰/۶۰، استفاده از هدفون‌های حذف نویز نیز می‌تواند از کم شنوایی جلوگیری کند. چرا که هدفون‌های حذف نویز سر‌وصدای محیط اطراف را حذف می‌کنند. در نتیجه شما دیگر صدای موزیک، رادیو و … را بلند نکرده و با میزان صدای پایین‌تری گوش می‌دهید. برای خرید هدفون‌های مناسب می‌توانید سری به هدفون‌های داتیس مارت زده و بهترین را برای خود انتخاب کنید.

چه زمان از هدفون استفاده نکنیم؟

استفاده طولانی مدت از هدفون می‌تواند سبب بروز آسیب موقت و حتی دائمی به گوش شود. یکی از نشانه‌های این آسیب، شنیدن صدای وزوز در گوش است. اگر در زمان استفاده از هدفون، این صدا را شنیدید، کمی به گوشتان استراحت داده و هدفون را از گوشتان خارج کنید. اگر این نشانه‌ها به مدت طولانی و با شدت بالا ادامه یافت، حتماً به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

چه زمان از هدفون استفاده نکنیم؟ - لوازم جانبی موبایل

چرا صدا‌های بلند برای گوش انسان مناسب نیست؟

ساختار گوش انسان به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند اصواتی با سطح بسیار پایین را نیز به راحتی بشنود. در واقع گوش انسان‌ها برای مدیریت سر و صدای بسیار بلند تکامل نیافته و نمی‌تواند در برابر آن‌ها از خود محافظت کند. زمانی که یک صدای بلند مصنوعی به صورت طولانی مدت از طریق هدفون به گوش شما می‌رسد، ممکن است پرده گوش شما آسیب ببیند. البته این اتفاق زمانی می‌افتد که از هدفون بیشتر از ۶۰ دقیقه و با صدای بالای ۶۰ استفاده کنید.

انواع آسیب‌های ناشی از استفاده نادرست از هدفون

در اثر استفاده نادرست از هدفون و حتی انواع ایرپاد و عدم پیروی از قانون ۶۰-۶۰ آسیب‌های مختلفی به گوش وارد می‌شود؛ در ادامه انواع آسیب‌های ناشی از استفاده نادرست هدفون را توضیح و هر آنچه باید بدانید را گفته‌ایم. این آسیب‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • آسیب شنوایی موقت یکی از آسیب‌های شنوایی موقت، شنیدن صدای وزوز در گوش است. همچنین اگر پس از ترک یک مکان پر سر‌و‌صدا، ابتدا شنوایی شما با مشکل روبرو می‌شود و سپس به حالت عادی برمیگردد، بهتر است به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. شایان ذکر است که آسیب‌های موقت در صورت عدم رسیدگی و توجه، می‌توانند به آسیب‌های دائمی تبدیل شوند.
  • آسیب شنوایی دائمی

آسیب شنوایی دائمی زمانی رخ می‌دهد که تار‌های مویی داخل گوش آسیب دیده و قابل ترمیم نیز نباشند. در واقع در این زمان تار‌های مویی توانایی لرزش در برابر صدا را از دست می‌دهند. به این نوع آسیب که شما هیچ صدایی را نمی‌شنوید یا بسیار ضعیف می‌شنوید، آسیب شنوایی دائمی گفته می‌شود.

انواع آسیب‌های ناشی از استفاده نادرست از هدفون - لوازم جانبی موبایل

پیامد‌های عدم رعایت قانون ۶۰-۶۰ برای کم شنوایی

عدم رعایت قانون ۶۰-۶۰ در زمان استفاده از هدفون می‌تواند پیامد‌هایی را برای گوش شما داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • عفونت گوش
  • وزوز گوش
  • هایپراکوزیس
  • افزایش جرم و ترشحات گوش
  • گوش درد
  • سرگیجه و سردرد
  • تأثیر بر روی مغز
  • روش‌های درمان آسیب‌های شنوایی ناشی از هدفون

بهترین درمان برای افت شنوایی دائمی در اثر آسیب هدفون، استفاده از سمعک است. البته تشخیص اینکه شما به سمعک نیاز دارید یا نه، بر عهده پزشک گوش و حلق و بینی است. آن‌ها به کمک دستگاه‌های مخصوص، سطح شنوایی شما را می‌سنجند. سپس با تشخیص نوع و شدت آسیب ناشی از هدفون، درمان مورد نیاز را شروع می‌کنند.

جمع‌بندی

استفاده طولانی مدت از هدفون‌ها بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی می‌تواند سبب کم شنوایی شود. بهترین راه برای پیشگیری از این حالت، استفاده از قانون ۶۰-۶۰ است؛ به عبارتی تنها ۶۰ دقیقه از هدفون با سطح صدای ۶۰ باید استفاده کرده و پس از آن به گوش‌هایتان استراحت دهید. علاوه بر این مورد، استفاده از هدفون‌های استاندارد و باکیفیت نیز بسیار مهم است. ما در مرکز خرید عمده لوازم کامپیوتر داتیس مارت بهترین و باکیفیت‌ترین هدفون‌ها را موجود داشته و در عین حال می‌توانید از راهنمایی تخصصی ما نیز استفاده کنید.

در اینجا علاوه بر قیمت ارزان، سبدهای تخفیف لوازم جانبی کامپیوتر و موبایل با هدایا مخصوص همکاران در زیر امده است که سود تا 70% برای همکاران در نظر گرفته شده است.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد